Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Polarforskaren som strandade i Kina Johan Gunnar Andersson och de svenska Asienexpeditionerna

276 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Det här är berättelsen om hur en grupp fältforskare från Sverige och Kina kom att delta i en av de mest rafflande men okända kapplöpningarna i vetenskapshistorien.

Polarforskaren Johan Gunnar Andersson kom som rådgivare till Kinas regering 1914 och tog tillsammans med ledande kinesiska vetenskapsmän upp jakten med stormakterna om att lösa dåtidens stora gåtor om landets naturhistoria och arkeologi. För att nå målet skapade han ett av Sveriges första och största vetenskapliga samarbeten med ett land utanför Europa. Trots världskrig, stormaktsintriger och inrikespolitisk dramatik gjorde de svensk-kinesiska teamen revolutionerande fynd av dinosaurier, spår av förmänniskor, primitiva stenverktyg och målade lerkrukor från en förhistoria som ingen hört talas om i Kina förut. Vad var det egentligen som de letade efter? Hur kom det sig att svenskar deltog i Kinas vetenskapliga modernisering, och att Kina ville samarbeta med just dem?

Jan Romgard kartlägger jätteprojektet mot bakgrund av Kinas 1900-talshistoria. Han berättar om en tid präglad av nyfikenhet och upptäckariver, samtidigt som det stora kriget och inbördeskriget aldrig var långt borta.

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...