Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Samarbete

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

”Detta är fascinerande tvärvetenskap, som sammanför biologi med psykologi och lingvistik, med många drastiska exempel från så kallad spelteori.” Jens Jakobsson, BTJ häfte 12:11

Vi är alla byggda av samarbetande delar – gener, celler, organ, neuroner, men också idéer. Från människans minsta beståndsdelar till våra komplicerade samhällen, överallt finner vi samarbete som en organiserande grundprincip. Oftast har samverkan uppkommit för att de ingående delarna har haft något att tjäna på det, men inte sällan verkar de faktiskt förlora på interaktionen. Vad är det då som förklarar samarbetet?

Och hur kan man egentligen förstå våra intrikata mänskliga samhällen där vi regelbundet gör tjänster gentemot andra som vi inte är släkt med, inte känner och förmodligen aldrig kommer att möta igen? Hur uppstår tankar som att det är rätt att riskera livet för landet, religionen eller friheten? Svaren verkar finnas i de två processer som skapat människan: biologisk och kulturell evolution.

Boken lotsar dig genom det gåtfulla samarbetet, en resa som börjar inuti kroppen och fortsätter via våra tankar till den mänskliga superorganism vi kallar samhälle.

Boken finns också på engelska här.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2017

Det sociala djuret

Lieberman, Matthew D.
278 kr
KÖP
Publicerad november 2014

Vi och dom

Greene, Joshua
245 kr
KÖP
Publicerad 2009

Det liv du kan rädda

Singer, Peter
188 kr
KÖP
Publicerad 2008

Gud finns nog inte

Lindenfors, Patrik
147 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...