Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Seltzers resa - En otrolig historia om Guds existens

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Seltzers resa är en filosofisk och burlesk roman om psykologiprofessorn Cass Seltzer, vars bok Religiösa illusioner i dess skilda former, blir en oväntad storsäljare.

I massmedia kallas han ”ateisten med en själ”, och inleder en romans med den extravaganta Lucinda Mandelbaum, ”spelteorins gudinna”. Men han har svårt att undkomma inflytandet från de två som ursprungligen väckte hans passion för att förstå religionen: Hans lärare Jonas Elijah Klapper, en berömd litteraturvetare med storhetsvansinne och en märklig besatthet av messianism, och ett sexårigt matematiskt geni som är arvtagare till en judisk-chassidisk sekt.

Seltzers resa är en rolig, varm och intellektuellt utmanande roman. Cass utveckling – en filosofisk och andlig resa snarlik författarens egen – innebär att han gör uppror mot en auktoritär mentor och formulerar en egen teori om kärleken och meningen med livet.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2008

Gud finns nog inte

Lindenfors, Patrik
147 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...