Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Virus Virus - riktigt ond kemi

Lägg i önskelistan

LADDA HEM E-BOKEN HÄR. DEN KAN OCKSÅ LADDAS HEM SOM PDF HÄR.

I slutet av 2019 kom de första tecknen på att det brutit ut en epidemi i staden Wuhan i Kina och i mitten av januari blev det känt att det var fråga om ett så kallat coronavirus. Viruset  uppstod med stor sannolikhet på en marknad i Wuhan och kinesiska myndigheter satte hela staden och snart hela provinsen i karantän. Trots det spred sig smittan snart till andra länder och den 11 mars 2020 klassade WHO den pågående spridningen av sjukdomen COVID-19 som en pandemi.

Sjukdomen har en relativt normal dödlighet, jämfört med till exempel influensa, men det som gör den speciell är att den är ny och det finns ännu så länge få människor som har något skydd. Runtom i världen arbetar nu forskare för att hitta vägar att slå ut SARS-Cov-2, men om det kommer att lyckas och vad som kommer att hända fram tills dess är svårt att veta. 

I Virus ger Ulf Ellervik, professor i bioorganisk kemi, en överblick över hur virus fungerar, hur spridningen av virussjukdomar sett ut genom historien, samt hur vi människor hanterat – och i framtiden kan hantera – utbrott av virussjukdomar och världsomspännande epidemier. Kunskapen om virus växer ständigt, i skrivande stund gäller det särskilt Coronavirus. Nästa gång, för det blir alltid en nästa gång, är vi kanske mer förberedda.

Vi ger bort essän gratis som e-bok. Den kan också laddas ner gratis som PDF här.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2019

Förgiftad

Ellervik, Ulf
269 kr
KÖP
Publicerad 2019

Vad är liv?

Schrödinger, Erwin
269 kr
KÖP
Publicerad 2016

Ursprung

Ellervik, Ulf
309 kr
KÖP
Publicerad 2013

Njutning

Ellervik, Ulf
309 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...