Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

White Fox' långa resa

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Sommaren 1874 kom några ovanliga besökare till Sverige. Tre pawnee-indianer, White Fox, White Eagle och Red Fox, anlände tillsammans med två svensk-amerikanska följeslagare – kanske kan de kallas cirkusdirektörer – för att uppträda för allmänheten. Nyfikenheten kring Nordamerikanska indianer var stor, tack vare pressrapportering och brev från emigrerade släktingar.

Dessvärre dog en av de tre, White Fox, i Göteborg under tragiska omständigheter. I stället för att skickas hem överläts hans kropp till Karolinska Institutet där man gjorde avgjutningar av kroppen som sedan kläddes med White Fox’ egen hud. Den makabra ”bysten” ställdes därefter ut till allmän beskådan.

White Fox långa resa är en otrolig medicinhistorisk berättelse och ett bidrag till en upprättelse av dem som den västerländska civilisationen sett sig nödgad att offra på utvecklingens altare.

Rekommenderade böcker

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...