Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

William Harvey En medicinsk revolutionär

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Hjärtat har i alla tider förbryllat människan. Vi talar om att hjärtat sväller av stolthet, bankar av oro, slår volter av glädje, hotar att brista av sorg eller sprängas av längtan och kärlek.

William Harveys upptäckt att hjärtat endast var en muskelpump kom att revolutionera uppfattningen om hjärtat och blodkärlen och gjorde att en ny vetenskap såg dagens ljus, fysiologin. Utöver det argumenterade han för empiri och fastställde den vetenskapliga metoden. Han var utan tvekan en av sin tids mest lysande intelligenser och hans upptäckt om hjärtat och blodomloppet anses av många vetenskapshistoriker som lika betydelsefull som Isaac Newtons lära om gravitationen eller Charles Darwins om evolutionen.

Med En anatomisk undersökning av hjärtats och blodets rörelse hos djur (Excercitatio anatomica de motu cordis et sanguines in animalibus), som publicerades 1628, framstår William Harvey än i dag som författare till en av de mest betydelsefulla skrifterna i medicinens historia. I William Harvey har hans livsverk för första gången översatts till svenska. Denna bok sätter också in Harvey i en historisk kontext och målar en fängslande bild över en av de viktigaste upptäckterna i medicinens historia.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2016

Paulus

Larsson, Mats G.
245 kr
KÖP
Publicerad 2016

Alan Turing

Hodges, Andrew
290 kr
KÖP
Publicerad augusti 2015

Lidande och läkedom band II

Uddenberg, Nils
298 kr
KÖP
Publicerad augusti 2015

Lidande och läkedom band I

Uddenberg, Nils
298 kr
KÖP
Publicerad 2015

Diderot

Attali, Jacques
278 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...