Den gudlösa tidsåldern

Peter Watson

Boken är slutnoterad och kan inte köpas längre.
Den gudlösa tidsåldern, boundDen gudlösa tidsåldern, pocketDen gudlösa tidsåldern, ebookDen gudlösa tidsåldern, audiobook

Från en av Englands främsta historiker kommer en spännande och tidlös skildring av en av Västvärldens viktigaste intellektuella rörelser: ateismen.

1881 deklarerade Nietzsche att Gud är död. Sedan dess har tiotusentals briljanta, modiga och klartänkta individer lagt all sin kreativa energi på att formulera självförsörjande, innovativa och kloka livsalternativ som inte inkluderar en övernaturliga gudsbegrepp. Detta är en hänförande berättelse om utmaningar, misslyckande och framgång. Den gudlösa tidsåldern fångar upp William James och pragmatismen; Sigmund Freud och psykoanalysen, Picasso, James Joyce, Camus; poeterna från första världskriget och romanförfattarna från det andra; vetenskapliga tänkare från Albert Einstein till Steven Hawking, och de moderna sekularisterna som Richard Dawkins, Sam Harris, Christopher Hitchens och Daniel Dennett. Det är en berättelse om hur ateismen har utvecklats och hur det senaste århundradets storverk inom konst och litteratur, vetenskap och filosofi kan kopplas till sekularismens frammarsch.

Detaljer
  • Utgiven maj 2018
  • 673 Sidor
  • ISBN: 9789187935152