Det muslimska problemet

Irshad Manji

Boken är slutnoterad och kan inte köpas längre.
Det muslimska problemet, boundDet muslimska problemet, pocketDet muslimska problemet, ebookDet muslimska problemet, audiobook

Det muslimska problemet är ett öppet brev från författaren – “en muslimsk röst för förändring” – till muslimer och icke-muslimer världen over. Irshad Manji, som själv är muslim, hävdar att islam måste införliva en mångfald av idéer, trosuppfattningar och människor för att kunna utvecklas i en alltmer globaliserad värld. Manji diskuterar kvinnors roll inom islam, det långtgående hatet mot judendomen och förekomsten av slaveri i muslimska länder.

Det muslimska problemet visar hur muslimer kan – och bör – återupptäcka islams förlorade tradition av fritt tänkande, ijtihad, för att förnya tolkningarna av religionen i 2000-talet. Möjligheten till förnyelse finns främst i väst, där tanke- och yttrandefrihet ger muslimer utrymme att utmana och själva utmanas i sin tro. Muslimsk reformation börjar i väst.

Det muslimska problemet har översatts till mer än 30 språk, inklusive arabiska, persiska, urdu och malajsiska. Detta är Manjis första bok i svensk översättning.

 

Detaljer
  • Utgiven 2008
  • 260 Sidor
  • Översättare: Margareta Eklöf
  • Inbunden
  • ISBN: 9789197709439