Från Ad hoc till Önsketänkande

Jesper Jerkert

Boken är slutnoterad och kan inte köpas längre.
Från Ad hoc till Önsketänkande, boundFrån Ad hoc till Önsketänkande, pocketFrån Ad hoc till Önsketänkande, ebookFrån Ad hoc till Önsketänkande, audiobook

Från Ad hoc till Önsketänkande presenterar kunskap om kontroversiella ämnen som tankeläsning, reinkarnation, healing och homeopati och andra mystiska och otroliga fenomen, ofta med anhängare vilka gärna påstår att det finns vetenskapligt stöd för det otroliga.

Texterna är alfabetiskt ordnade och författarens ambition är att guiden ska fungera som en snabb och pålitlig referens med korta informativa artiklar samt lästips.

 

Exempel på uppslagsord:

Area 51, populärt men ej officiellt namn på ett område i öknen i södra Nevada, USA, använt för testfygningar av det amerikanska flygvapnet. USA medger officiellt att testverksamhet förekommer i trakten, och verksamheten är omgiven med stort hemlighetsmakeri. Av denna anledning har Area 51 blivit favoritingrediens i UFO-anknutna konspirationsteorier, t.ex. att USA döljer kraschade utomjordiska farkoster eller varelser där. Inga hållbara belägg för sådana teorier har presenterats. Många mystifikationer om Area 51 förefaller att spridas i turistlockande syften. Jfr Roswell.

 

Detaljer
  • Utgiven 2012
  • ISBN: 9789186061524