Inga och Leo programmerar

Malin Yngvesson, Andrea Pettersson

159:-:-:-:-
Alternativ
Detaljer
  • ISBN: 9789188303059
Inga och Leo programmerar, boundInga och Leo programmerar, pocketInga och Leo programmerar, ebookInga och Leo programmerar, audiobook

Inga och Leo programmerar är en inspiration för alla barn (5-9 år) att lära om hur datorer och robotar styrs på ett kul och lekfullt sätt. I dansstudion lär Inga och Leo sig programmering med hjälp av en fartfylld dans koreograferad av en känd youtuber. Och med sina nyvunna kunskaper får de en robot att leverera lördagsgodis gång på gång.

I dagens moderna samhälle utförs allt fler saker av robotar och maskiner som styrs av datorer.. Att lära sig hur datorer och robotar styrs är därför mycket aktuellt och viktigt ur ett demokratiskt perspektiv. Skolverket tog i mars 2017 ett beslut om att införa programmering i grundskolan. Därmed finns ett stort behov av att tillhandahålla enkla medel för både pedagoger, föräldrar och barn att förstå vad programmering innebär.

Med sagans kraft slår vi hål på myten att programmering är svårt och komplicerat. Att lära om programmering ska vara lika roligt som det är viktigt – så enkelt är det. Och därför har vi skapat boken Inga och Leo programmerar som är en uppföljare till Inga och Leo löser allt.

Detaljer
  • ISBN: 9789188303059