Christer Fuglesang

Christer Fuglesang

Christer Fuglesang är professor i rymdresor och den första svenska rymdfararen. Han har en mycket gedigen bakgrund som forskare och har även varit verksam vid CERN under många år.

Böcker

Video

Podd

Sans Magasin

I Media

Rymdresan som interaktiv läsupplevelse

Sverige första astronaut Christer Fuglesang har sedan 2010 skrivit sex barnböcker där sagan möter fakta i vetenskapsäventyr. Den första boken…

Spel: Tangle Math

Tangle Math är ett mattememory där den som slutar räkna förlorar. Spelet bygger på Svenske astronauten Christer Fuglesangs barnbok Det…

Sätt målet att en svensk ska landa på Mars på 2030-talet

Sverige behöver en tydlig riktning för rymdpolitiken, med en satsning på fler astronauter, rymdturism och ett mål att ta en svensk till Mars senast på 2030-talet. Vi ser en snabb utveckling och stark tillväxt på rymdområdet – om inte regeringen agerar nu riskerar vi missa chansen, skriver Christer Fuglesang med flera.

Pris till lanseringskampanj för Fuglesangs barnböcker

Snart lanseras Christer Fuglesangs fjärde barnbok. Här kan du se en videopresentation av vårt lanseringssamarbete med PR byrån Wendelfalck. Det resulterade i förstapris i IPRA:s kategori ”Digital Media Relations”.

Christer Fuglesang medverkar i Kalle Anka

Christer Fuglesang medverkar som gästredaktör i Kalle Ankas Rymdspecial, där han delar med sig av sina kunskaper om rymden och svarar på läsarnas frågor.

Recension av Sifferplaneten

”Rymdfärder, bortrövade prinsessor, fritagning och en julafton i fara borgar för spänning.”