Kort om den vetenskapliga revolutionen

Lawrence M. Principe

Boken är slutnoterad och kan inte köpas längre.
Kort om den vetenskapliga revolutionen, boundKort om den vetenskapliga revolutionen, pocketKort om den vetenskapliga revolutionen, ebookKort om den vetenskapliga revolutionen, audiobook

Under 1500- och 1700-talen undersöktes den naturliga världen så intensivt att perioden har kallats ”den vetenskapliga revolutionen”. Nya idéer och upptäckteromdefinierade inte bara vad människor trodde, visste och kunde göra, utan tvingade dem också att omdefiniera sig själva i förhållande till underliga nya världar av skepp och vågar, teleskop och mikroskop, experiment och begrundan. Förklaringssystem byggdes upp, förkastades och byggdes upp igen av några av vetenskapshistoriens mest kända namn – Copernicus, Galileo, Newton – och av många andra.

Lawrence M. Principe utforskar den spännande utvecklingen inom stjärnvetenskaperna (astronomi, astrologi och kosmologi), vetenskaperna om jorden (geografi, geologi, hydraulik, pneumatik), vetenskaperna om materia och rörelse (alkemi, kemi, kinematik, fysik), livsvetenskaperna (medicin, anatomi, biologi, zoologi) och mycket mer. Historien berättas ur de historiska personernas egna perspektiv, med tonvikt på deras bakgrund, kontext, resonemang och motivation, och upplöser på vägen några slitna myter om vetenskapshistorien.

Ingår i Kort om-serien; den svenska översättningen av Oxford University Press serie A very short introduction.

 

Detaljer
  • Utgiven 2013
  • Översättare: Björn Olofsson
  • Inbunden
  • ISBN: 9789186061647