Seltzers resa – En otrolig historia om Guds existens

Rebecca Goldstein

Boken är slutnoterad och kan inte köpas längre.
Seltzers resa – En otrolig historia om Guds existens, boundSeltzers resa – En otrolig historia om Guds existens, pocketSeltzers resa – En otrolig historia om Guds existens, ebookSeltzers resa – En otrolig historia om Guds existens, audiobook

Seltzers resa är en filosofisk och burlesk roman om psykologiprofessorn Cass Seltzer, vars bok Religiösa illusioner i dess skilda former, blir en oväntad storsäljare.

I massmedia kallas han ”ateisten med en själ”, och inleder en romans med den extravaganta Lucinda Mandelbaum, ”spelteorins gudinna”. Men han har svårt att undkomma inflytandet från de två som ursprungligen väckte hans passion för att förstå religionen: Hans lärare Jonas Elijah Klapper, en berömd litteraturvetare med storhetsvansinne och en märklig besatthet av messianism, och ett sexårigt matematiskt geni som är arvtagare till en judisk-chassidisk sekt.

Seltzers resa är en rolig, varm och intellektuellt utmanande roman. Cass utveckling – en filosofisk och andlig resa snarlik författarens egen – innebär att han gör uppror mot en auktoritär mentor och formulerar en egen teori om kärleken och meningen med livet.

Detaljer
  • Utgiven maj 2014
  • Inbunden
  • ISBN: 9789186061012