Virus
Virus - riktigt ond kemi

Ulf Ellervik

:-:-0:-0:-
Alternativ
Detaljer
  • Utgiven Mars 2020
  • ISBN: 9789188589712
  • Utgiven Maj 2020
Virus, boundVirus, pocketVirus, ebookVirus, audiobook

I slutet av 2019 kom de första tecknen på att det brutit ut en epidemi i staden Wuhan i Kina och i mitten av januari blev det känt att det var fråga om ett så kallat coronavirus. Viruset  uppstod med stor sannolikhet på en marknad i Wuhan och kinesiska myndigheter satte hela staden och snart hela provinsen i karantän. Trots det spred sig smittan snart till andra länder och den 11 mars 2020 klassade WHO den pågående spridningen av sjukdomen COVID-19 som en pandemi.

Sjukdomen har en relativt normal dödlighet, jämfört med till exempel influensa, men det som gör den speciell är att den är ny och det finns ännu så länge få människor som har något skydd. Runtom i världen arbetar nu forskare för att hitta vägar att slå ut SARS-Cov-2, men om det kommer att lyckas och vad som kommer att hända fram tills dess är svårt att veta. 

I Virus ger Ulf Ellervik, professor i bioorganisk kemi, en överblick över hur virus fungerar, hur spridningen av virussjukdomar sett ut genom historien, samt hur vi människor hanterat – och i framtiden kan hantera – utbrott av virussjukdomar och världsomspännande epidemier. Kunskapen om virus växer ständigt, i skrivande stund gäller det särskilt Coronavirus. Nästa gång, för det blir alltid en nästa gång, är vi kanske mer förberedda.

Vi ger bort essän gratis som e-bok.

LADDA HEM E-BOKEN HÄR. DEN KAN OCKSÅ LADDAS HEM SOM PDF HÄR.

Detaljer
  • Utgiven Mars 2020
  • ISBN: 9789188589712
  • Utgiven Maj 2020