Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

NK Bokhandel: Eli Göndör om islam i Sverige

Är islam en svensk religion? Vad innebär det att leva som muslim i Sverige? Och varför vill en del unga resa till Syrien för att strida i religionens namn?

Eli Göndör är en av Sveriges främsta islamologer och aktuell med två nya böcker om islam. I Guds namn förklarar han hur olika företeelser eller ideologier som vuxit fram ur islam blir politiskt aktiva eller våldsbenägna. Syftet är att öka förståelsen; inte att öka acceptansen.

Som redaktör för ”Muslimer i Sverige” har han samlat ett stort antal röster, som sällan ges utrymme i det offentliga samtalet och som berättar vad det för dem innebär att vara svensk och muslim.

Hör honom berätta om hur religiös politisk aktivism, både med och utan våld, har blivit en del av vardagen i både Mellanöstern och i Europa. Och hur muslimer som tar avstånd från våld och aktivism i Sverige ser på sin identitet.

Välkomna till NK Bokhandel! Kvällen är ett samarbete mellan Fri Tanke och Timbro förlag.

Vin serveras för 20 kr/glaset. Ingen föranmälan krävs.

När: 8 oktober

Tid: Kl 18:00

Relaterade böcker

Publicerad 2021

Islam

Göndör, Eli
Ej utkommen ännu
Publicerad 2018

I Guds namn

Göndör, Eli
208 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...