Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Vad motiverar våld i religionens namn?

Vad motiverar religiösa våldshandlingar och religiös extremism? Hur motiveras handlingarna rent teologiskt? Hur kan miljöerna där personerna är verksamma påverka? Hur sammankopplas religion, politisk verksamhet och plats?

Under våren 2018 släppte terrorforskaren Magnus Ranstorp rapporten ”Mellan salafism och salafistisk jihadism – påverkan mot och utmaningar för det svenska samhället” som tagits fram på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). I rapporten kartlägger och undersöker Ranstorp salafistiska och salafist-jihadistiska miljöer i Sverige genom att ställa sig frågorna: Vad för budskap förmedlar miljöerna? Vilka metoder finns för att påverka det svenska lokalsamhället?

I september 2018 lanserades islamologen Eli Göndörs I Guds namn. I boken förklaras hur olika företeelser eller ideologier som vuxit fram ur islam blir politiskt aktiva eller våldsbenägna. Vad motiverar våld i religionens namn?  

Hör Eli Göndör och Magnus Ranstorp berätta om sin respektive forskning och mötas i ett samtal om religiöst politiskt våld med utgångspunkt i islam.

Välkomna!

BOKA HÄR

Boken I Guds namn finns att köpa till specialpris på plats.

Medverkande:

Eli Göndor, fil.dr. i religionsvetenskap med inriktning mot islamologi och författare till I Guds namn

Magnus Ranstorp, forskningschef vid Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier

Samtalet modereras av Christer Sturmark, VD och förläggare Fri Tanke

Datum: 24 januari 2019

Tid: 18:00-19:00.

Plats: Medelhavsmuseet

Anmälan: Biljetterna kostar 80 kr

Relaterade böcker

Publicerad 2021

Islam

Göndör, Eli
Ej utkommen ännu
Publicerad 2018

I Guds namn

Göndör, Eli
208 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...