Beställ boken Konsten att tänka klart – signerade av Christer Sturmark

Ibland, i mina mörkaste stunder, undrar jag om delar av mänskligheten sakta men säkert håller på att förlora förmågan till klart och självständigt tänkande, rationalitet och förnuft.

Christer sturmark

Människan har en unik superkraft: förnuftet. Hon är förmögen att både förstå, förklara och förändra världen. Men när tankelättja breder ut sig tenderar hon att halka sig fram till sina slutsatser. Behovet av att tro på förnuftet och att åter blåsa liv i upplysningens ideal är större idag än på många år. 

I Konsten att tänka klart presenterar Christer Sturmark och Douglas Hofstadter en uppsättning enkla tankeverktyg för alla som vill bemästra konsten att tänka klart och få en djupare förståelse för sanning, vetenskap, förnuft och moral. 

Boken är ett samarbete mellan två tänkande vänner och kan läsas som en vidareutveckling av Christer Sturmarks Upplysning i det 21:a århundradet. Douglas Hofstadter är författare till kultboken Gödel, Escher, Bach: an Eternal Golden Braid (1979).

»Den här boken har vuxit fram som ett resultat av mina funderingar kring tänkande, förnuft, rationalitet och upplysning under de första tjugo åren av det tjugoförsta århundradet, alltså en period då jag har upplevt att religiös fundamentalism, pseudovetenskap, postmodernistiska avarter, kulturrelativism, ›alternativa fakta‹, populism, konspirationsteorier och antivetenskapliga trender spridit sig i världen.«

– ur Konsten att tänka klart

Köp ett exemplar signerat av Christer Sturmark till kampanjpriset 229 kr (gratis frakt). Köp den till dig själv, någon du tycker om eller varför inte till din läsecirkel? 

Sista beställningsdag 8 oktober. Boken skickas ut senast sista veckan i oktober. I samband med det kommer du få en faktura till den mail du angett i formuläret nedan.

Böcker