Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

#18: Ditt inre liv

I det här avsnittet pratar Christer Sturmark med Mats Lekander. Mats har skrivit Ditt inre liv som handlar om sambandet mellan hjärna och immunsystem, om stress, sömn och vad det är som gör att vi känner oss sjuka eller friska. I boken utforskar han skärningspunkten mellan psykologi och biomedicin för att förstå just din hälsa.

Mats och Christer pratar om att vi faktiskt är bra på att utvärdera vår egen hälsa och att vi kan påverka den genom våra mentala attityder. De pratar om placeboreaktioner, vårt undermedvetna avkodningssystem och kopplingen mellan främlingsfientlighet och känslan av hot.

Mats Lekander är professor i psykologi vid Institutionen för klinisk neurovetenskap. Han arbetar som forskare vid Stressforskningsinstitutet, Stockholms universitet och Osher centrum för integrativ medicin vid Karolinska Institutet i Stockholm.

Du kan köpa Mats Lekanders senaste bok Ditt inre liv här: http://fritanke.se/bocker/ditt-inre-liv/
Download this episode (right click and save)

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...