Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

#26: Vänsterdocenten

I det här avsnittet pratar Jonatan Permert med Torbjörn Tännsjö. Torbjörn Tännsjö är professor emeritus i praktisk filosofi vid Stockholms universitet och är en av Sveriges mest tongivande filosofer inom bioetik, moralfilosofi och politisk filosofi. Han har tidigare varit föreståndare för Stockholm Bioethics Centre och var även affilierad professor i medicinsk etik vid Karolinska institutet. Torbjörns senaste bok Vänsterdocenten är ena halvan av hans memoarer och har släppts här på Fri Tanke. Den andra halvan av hans memoarer kommer att släppas senare i höst 2018.

Jonatan och Torbjörn pratar om Torbjörns stora politiska engagemang i den svenska vänsterrörelsen och om hans erfarenheter från den beryktade 68-generationen som han var en del av. De pratar också om etik, utilitarism, moralisk realism, epistemisk relativism och filosofins nytta. Torbjörn berättar även om vad vi kan förvänta oss av hans kommande bok Etikprofessorn.Download this episode (right click and save)

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...