Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Nyström, Martin

Martin Nyström är sedan 1993 huvudkritiker för klassisk musik och opera på Dagens Nyheter. En position som gett honom ojämförliga möjligheter att bevaka det svenska och internationella musiklivet. Och som årligen erbjuder honom att framträda inför tiotusentals åskådare vid Dagens Nyheters jättelika utomhuskonsert med Stockholms filharmoniker. Martin Nyström är utbildad i musikvetenskap, litteraturvetenskap och filosofi vid Göteborgs universitet. Och undervisade på Musikhögskolan i Göteborg i ämnet musikhistoria från 1976 till 1993.

Under åren 1980 till 1993 var han också verksam som musikkritiker på tidningen Expressen. 1986 bildade han i Göteborg den kritikerrosade operaensemblen Utomjordiska Teatern (senare Barockbolaget) där han var verksam som regissör och översättare. Och där han lyfte fram fransk barockopera, nyskriven musikdramatik och bearbetade klassiker.

Martin Nyström är tidigare publicerad i ”Etyder om musik” (Bonnier essä 2002) och ”Elva sidor av Taube” (Folkuniversitetets akademiska press 2012). Medverkar ofta i radio och anlitas också flitigt som föreläsare i hela landet. Har tilldelats Gerard Bonniers stipendium och Göteborgs universitets pedagogiska pris för sin förmåga att förmedla kunskap om den klassiska musiken.

 

Talarprofil

Låt dig inspireras av hur Martin Nyström, utifrån sin bok ”Eviga ögonblick” (Fri Tanke 2015), berättar om den klassiska musikens mest innovativa ögonblick.

Om äventyrliga idéer och kreativa språng som på ett avgörande sätt skapat något helt nytt och öppnat musiken mot framtiden.

Föreläsningen kan beställas i två format. 90 minuter eller ca 180 min med paus. I båda formaten inkluderas en avslutande diskussion.

Kontaka oss för bokning

Utgiven bok

Slut
Publicerad augusti 2015

Eviga ögonblick

Nordström, Jockum, Nyström, Martin
SLUT

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...