Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Samtal om mångfaldens pris

Mångfald är vår tids modeord. Politiker och organisationer tävlar om att ta fram de mest ambitiösa planerna och riktlinjerna. Men hur definierar vi egentligen mångfald och, i förlängningen, olikheter? Och vad händer när styrdokumenten ska omsättas i praktiken?

Forskning visar att vi inte alls gillar olikheter, tvärtom dras vi till människor som liknar oss själva. En del forskare menar att vår benägenhet att dela in oss i grupper om “vi-och-dom” har evolutionära fördelar och över tid strävar grupper mot ökad homogenitet. Enligt den tesen betyder mångfald kaos, medan enfald betyder ordning.

Mångfald kostar men är oundviklig. Kan vi lära oss att tolerera olikheter? Och hur värnar vi den konstruktiva friktion som uppstår till följd av ett pluralistiskt samhälle?

Samtalet arrangeras av Fri Tanke tillsammans med Forum/Debatt.

Medverkande:
Qaisar Mahmood, författare till kommande boken Den besvärliga mångfalden
Lise Tamm, chef för Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet
Andreas Johansson Heinö, doktor i statsvetenskap och förlagschef Timbro

Samtalet leds av Christer Sturmark, VD och förläggare Fri Tanke och spelades in 9 maj av Kulturhuset Stadsteatern. Video upplagd med tillstånd från Kulturhuset Stadsteatern.

Relaterade böcker

Publicerad 2019

Den besvärliga mångfalden

Mahmood, Qaisar
199 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...