Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Den besvärliga mångfalden

Vi ser oss som toleranta, men stämmer det? Kanske i teorin, men i praktiken stöter vi bort avvikare och stör oss på människor som inte delar våra värderingar. Hur ska vi dra nytta av mångfalden när det på många sätt tar emot?

Qaisar Mahmood har de senaste tjugo åren arbetat med mångfaldsfrågor och ledarskap. Han hävdar att för att kunna hantera komplexiteten i samtiden krävs det att vi ser världen ur olika perspektiv och omger oss med olikheter. Men mångfald kan vara problematiskt – det är inte alltid bekvämt att möta det obekanta. Med rätt ledarskap kan vi hantera baksidorna och utnyttja mångfaldens fulla potential. Mahmood vill minska gapet mellan vår intellektuellt positiva hållning och vår emotionellt skeptiska reflex gentemot sådant som är annorlunda. Han har många gånger kämpat i motvind i detta arbete, och den här boken är resultatet av hans egna erfarenheter. Genom att se mångfalden som något instrumentellt, något som både kan vara besvärligt och nödvändigt, skapar Mahmood tydliga verktyg för hur man på arbetsplatsen bäst kan ta till vara på olikheter utan att göra dem till en splittrande kraft.

Rekommenderade böcker

Spara 14%
Publicerad 2019

Livsutvecklingens psykologi

Elfhag, Kristina
211 kr248 kr
KÖP
Publicerad 2018

Hela Sverige hånglar

Hallberg, Klas
204 kr
KÖP
Spara 15%
Publicerad 2018

Dumhetsparadoxen

Spicer, André, Alvesson, Mats
236 kr278 kr
KÖP

Kreativitetens filosofi

Sahlin, Nils-Eric
114 kr
KÖP
Publicerad 2011

Kort om humanism

Law, Stephen
169 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...