Boksamtal med Ulf Danielsson: Handbok för medborgare i universum

»Vilka slags varelser finns där ute? Drömmer de samma drömmar som vi? Vad har de åstadkommit under den tid som vårt universum existerat och vilka vetenskapliga och konstnärliga framgångar har de skördat? Vilka historier har utspelats bland stjärnorna och om vilka öden och bedrifter kan de berätta?«
Ur redaktörens förord

Fysikern Ulf Danielsson har åtagit sig uppdraget att som jordisk redaktör för Intergalaktiska Intresseorganisationens (IIO) Handbok för medborgare i universum förmedla insikter från utomjordiska livsformer och avlägsna civilisationer till människan. Jorden är i ett kritiskt tillstånd, IIO hoppas med handboken ge oss det stöd som behövs för att vi ska överleva som civilisation och art.

Vi presenterar här ett samtal mellan Danielsson och handbokens förläggare Christer Sturmark. De diskuterar människans plats i universum, de senaste jordiska genombrotten inom fysiken och vilka mysterier vår civilisations forskare har kvar att kartlägga. Kvällen tonsätts av Anders Widmark, pianist och jazzartist med publik på flera galaxer.

Datum: 6 december 2022
Plats: Scalateaterns källare, Wallingatan 32, Stockholm

Böcker