Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Danielsson, Ulf

Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet, är en av Sveriges viktigaste röster när det kommer till att nå ut med vetenskap till en bredare publik. Danielsson har publicerat ett antal populärvetenskapliga böcker inom fysik och naturvetenskap, är en återkommande gäst i TV- och radioprogram och utgjorde en del av repertoaren vid Kungliga Dramatiska Teatern 2018, där han presenterade en kosmisk överblick av universums historia och den mörka energi som ingen egentligen vet något om. Sedan 2009 är Danielsson ledamot i Kungl. Vetenskapsakademien.

Danielsson medverkar ofta i Vetenskapens värld i Sveriges Television samt i Vetandets värld och Filosofiska rummet i Sveriges Radio. Danielsson har tidigare skrivit böckerna Stjärnor och äpplen som faller (2003, även översatt till tyska, norska och holländska) och Den bästa av världar (2008), Mörkret vid tidens ände (2015) och Vårt klot så ömkligt litet (2017). För sin populärvetenskapliga gärning belönades han 2005 med Disapriset. Han tilldelades dess­utom Siripriset 2008 för sin bok Den bästa av världar. Danielsson är ledamot i Kungliga Vetenskaps­akademin sedan 2009.

Ulf Danielsson var värd för radioprogrammet Sommar i P1 2010.

Ulfs egen hemsida finner du här.

Talarprofil

Vi står inför en ny revolution inom fysiken, där bilden av vårt universums mörka och okända sida sakta börjar klarna. Den saknade pusselbiten av partikelfysiken har hittats genom upptäckten av Higgspartikeln och det är dags att ta nästa steg. Med hjälp av strängteorin målas en bild upp av ett världsallt oändligt mycket större än vad vi tidigare trott. Vårt universum är kanske bara en liten del av ett obegripligt storslaget multiversum som vi bara precis börjat ana vidden av.
Nu får vi stifta bekantskap med den mörka materien och den mörka energin som fysikerna fortfarande vet mycket lite om. Vi utforskar de mörka tidsåldrarna före Big Bang, får en skymt av hur det gick till när vårt universum skapades och följer historien vidare in i en avlägsen och hotande framtid.
Ulf Danielsson tar dig till den absoluta forskningsfronten och beskriver den mest stor¬slagna vetenskapen på ett sätt som gör att du aldrig kommer att se på stjärnhimlen på samma sätt igen.

Kontaka oss för bokning

Utgivna böcker

Publicerad 2020

Världen själv

Danielsson, Ulf
189 kr
KÖP
Publicerad 2020

Mörkret vid tidens ände (Pocket)

Danielsson, Ulf
54 kr
KÖP
Publicerad 2018

Vårt klot så ömkligt litet (pocket)

Danielsson, Ulf
49 kr
KÖP
Publicerad september 2016

Vårt klot så ömkligt litet

Danielsson, Ulf
248 kr
KÖP
Slut
Publicerad april 2015

Mörkret vid tidens ände

Danielsson, Ulf
SLUT

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...