Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Ardernes practica

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

En av medeltidens största och mest intressanta medicinska handskrifter råkar finnas i Sverige: John Ardernes De arte phisicali et de chirurgia (ca. 1412). Det är en pergamentrulle, 542 cm lång, 36 cm bred, rikt illustrerad med över 100 handmålade figurer, som på ett ofta drastiskt sätt illustrerar de i texten beskrivna krämporna och hur de botas. Det är en av de stora rariteterna i svenska bibliotek vid sidan om Silverbibeln och Djävulsbibeln.

John Arderne var en engelsk läkare som levde på 1300-talet. Han anses av många vara en föregångsman inom kirurgin, och  hans beskrivning av hur man opererar analfistel, en vanlig och ofta besvärlig åkomma i anslutning till ändtarmsöppningen, har stor betydelse än idag.

Här presenteras nu en modern översättning av verket, med kommentarer och analyser av professor Torgny Svenberg och Peter Murray Jones.

Boken utkommer på både engelska och svenska.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2013

Kort om den vetenskapliga revolutionen

Principe, Lawrence M.
178 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...