Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Berättelser om ditt liv

222 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Tänk om …

Underförstått har de orden genomsyrat science fiction-litteraturen ända sedan H.G. Wells fick oss att reflektera över vad som kunde hända om vi kunde färdas i tiden, om jorden invaderades av varelser med överlägsen teknik, om djur kunde ges talförmåga och förhöjd intelligens, om vi kunde göra oss osynliga.

I dag är Ted Chiang en av världens mest uppburna och prisbelönade science fiction-författare. Och i sina noveller ställer han oss ständigt inför samma uppmaning: Tänk om! Tänk om tornet i Babel verkligen nått till himlen och om babyloniernas världsbild varit riktig. Tänk om språket verkligen formar vårt sätt att uppleva världen omkring oss. Tänk om kristendomens himmel och helvete vore påtagliga realiteter. Tänk om vi artificiellt kunde påverka hur vi ser och reagerar på människorna omkring oss. 

Det är sådana scenarion Ted Chiang presenterar oss för, och sedan utforskar med humanistisk insikt och vetenskaplig exakthet. Hans berättelser är inte kravlösa – de tvingar oss att reflektera, ifrågasätta, ta ställning, inte sällan i frågor som rör grundläggande inslag i vår världsbild och vår syn på oss själva. Och det gör dem oförglömliga. Berättelser om ditt liv är science fiction som bäst: stimulerande, utmanande, tankeväckande. Titelnovellen ”Berättelsen om ditt liv” filmades 2016 av Dennis Villeneuve med Amy Adams i huvudrollen och Oscarnominerades i bland annat kategorierna bästa film bästa regi och bästa manus efter publicerad förlaga. Genom den och sju andra noveller presenteras Ted Chiang nu för första gången i helfigur på svenska.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2020

Världen själv

Danielsson, Ulf
189 kr
KÖP
Publicerad 2020

Algoritmmakaren

Andersson, Tommy
199 kr
KÖP
Publicerad 2019

Identitetsillusionen

Appiah, Kwame Anthony
234 kr
KÖP
Publicerad 2018

Berättelsen om allt

Christian, David
257 kr
KÖP
Publicerad 2017

Den största berättelsen

Krauss, Lawrence M.
262 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...