Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Ditt barn är klokare än du tror

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Paul Bloom har med sin banbrytande forskning visat att spädbarn kan bedöma om andras handlingar är goda eller onda, känna empati och medkänsla, trösta de som verkar ledsna och ha en uppfattning om rättvisa. Allt detta långt innan de kan gå eller läsa. Men vår inneboende godhet har sina gränser – ibland är den sorgligt inskränkt och kan resultera i främlingsfientlighet och småsinthet.
Genom att granska moralen hos schimpanser, våldsamma psykopater, religiösa extremister och berömda professorer undersöker Bloom våra, ofta besynnerliga, känslor kring sex, politik, religion och ras. I Ditt barn är klokare än du tror presenterar han ett nytt synsätt som tar hänsyn till vår naturliga fallenhet att dela in omvärlden i familj, närstående och främlingar. Han utforskar hur vi kan överskrida gränserna för den moral som vi föddes med – hur vår fantasi, medkänsla och intelligens ger upphov till moraliska insikter och framsteg som gör oss till mer än bara barn.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2018

Barnets psykologi

Goswami, Usha
203 kr
KÖP
Publicerad 2017

Det sociala djuret

Lieberman, Matthew D.
278 kr
KÖP

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...