Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Identitetsillusionen Lögnerna som binder oss samman

Vilka vi är och varifrån vi kommer har blivit en av vår tids mest brännande frågor – och en av våra främsta konfliktytor.

Vem tror du att du är? Den frågan är tätt sammanbunden med en annan: Vad tror du att du är? Kön. Religion. Etnicitet. Nationalitet. Klass. Kultur. Dessa typer av tillhörigheter hjälper till när vi ska orientera oss i förståelsen av oss själva, likväl som de formar vår polariserade omvärld.

Vi föreställer oss ofta att identitet är något individuellt. Men identiteterna som formar världen, våra motgångar och våra förhoppningar är sociala och delas av oräkneliga fler. Vår bild av oss själva formas av vår familj, men också av andra tillhörigheter. Myter som ger våra liv mening och skapar tillit i våra samhällen. Det är lögnerna som binder oss samman.

Kwame Anthony Appiah är ghanesisk-brittisk filosof verksam i USA. I Identitetsillusionen vill Appiah utmana vår bild av hur identitet fungerar och förändra sättet vi tänker på vem – och vad – ”vi” är. Han väver samman personliga anekdoter med historiska, kulturella och litterära exempel för att utforska historierna vi berättar om oss själva.

 

Identitetsillusionen är ett litet verk med mäktig kraft. […] [D]en här boken kommer att hjälpa många människor att tänka klarare kring de viktigaste frågorna i vår samtid. En inspirerande och ytterst viktig läsning.”

— Zadie Smith, författare till Vita tänder och Swing time

Rekommenderade böcker

Publicerad 2019

Vilken typ är du?

Emre, Merve
Ej utkommen ännu
Publicerad 2019

Förnuft och fördom

Sperber, Dan, Mercier, Hugo
244 kr
KÖP
Publicerad 2019

Den besvärliga mångfalden

Mahmood, Qaisar
249 kr
KÖP
Publicerad november 2014

Vi och dom

Greene, Joshua
245 kr
KÖP

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...