Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Identitetsillusionen Lögnerna som binder oss samman

234 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Vem tror du att du är? Den frågan är tätt sammanbunden med en annan: Vad tror du att du är? Kön. Religion. Etnicitet. Nationalitet. Klass. Kultur. Idén om identitet och tillhörighet i kombination med hur omvärlden beskriver oss påverkar vår förståelse av oss själva.

Samtidigt har otaliga konflikter världen över sin utgångspunkt i spänningar mellan olika identiteter, som dessutom ofta är baserade på missförstånd eller rena lögner. Men dessa myter skänker våra liv mening och skapar tillit i våra samhällen. De är lögnerna som binder oss samman.

Kwame Anthony Appiah är ghanansk-brittisk filosof verksam i USA. I Identitetsillusionen utmanar han vår bild av hur identiteter fungerar och konstrueras. Appiah vill förändra sättet vi tänker på vem – och vad – ”vi” är. Personliga anekdoter blandas med historiska, kulturella och litterära exempel för att utforska historierna vi berättar om oss själva. Resultatet är en bok fylld av berättarglädje, analytisk skärpa, och viktiga lärdomar för vår polariserade samtid.

Identitetsillusionen är ett litet verk med mäktig kraft. […] [D]en här boken kommer att hjälpa många människor att tänka klarare kring de viktigaste frågorna i vår samtid. En inspirerande och ytterst viktig läsning.”

— Zadie Smith, författare till Vita tänder och Swing time

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2020

Vem är du?

Dåderman, Anna M., Kajonius, Petri
269 kr
KÖP
Publicerad 2019

Vilken typ är du?

Emre, Merve
229 kr
KÖP
Publicerad 2019

Förnuft och fördom

Sperber, Dan, Mercier, Hugo
244 kr
KÖP
Publicerad 2019

Den besvärliga mångfalden

Mahmood, Qaisar
249 kr
KÖP
Publicerad november 2014

Vi och dom

Greene, Joshua
245 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...