Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Islamismens seger

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Politisk islam och dess militanta gren, islamismen, har vuxit sig allt starkare i Mellanöstern under de senaste decennierna. Med sitt budskap om evig strid mellan gott och ont, där det onda främst representeras av Israel och väst, har denna på en gång politiska och religiösa ideologi vunnit insteg i de flesta av regionens länder. Det är inte den arabisk-israeliska konflikten som är det svåraste problemet i Mellanöstern idag, utan den radikala islamismen.

Kriget mellan Israel och Hizb’allah i Libanon sommaren 2006 blev en seger för Hizb’allah och dess främsta vapendragare – regimen i Iran. Men framför allt blev kriget en seger för islamismen. En seger som kunde ha undvikits om det internationella samfundet hade agerat kraftfullt och solidariskt med Libanon efter Israels tillbakadragande 2000. I stället har den mest oförsonliga ideologin i Mellanöstern nu fått vind i seglen. Konsekvenserna av detta kan bli både långvariga och förödande.

Islamismens seger är en nödvändig bok för alla som vill förstå islamismens roll i världspolitiken idag.

Rekommenderade böcker

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...