Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Mina vackra gener

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Vem är jag? En DNA-kod, en gensekvens översatt till kött och blod, men vad innebär det? Bestämmer den nedärvda koden i generna allt, från min hårfärg till vilket jobb jag har? Eller har ”jag” något att säga till om här?

Finns det överhuvudtaget ett fritt och oberoende ”jag” eller är ”jaget” en förprogrammerad DNA-kod, som i ett dataspel?

Lone Frank har i sin djupt personliga och lättillgängliga Mina vackra gener bestämt sig för att ta reda på så mycket som möjligt om sina genetiska förutsättningar. Vad är hennes prognos för bröstcancer? Har hon funnit den rätte eller bör hon pröva sig fram på en genbaserad dejtingsajt?

Finns det några latenta sjukdomar i släkten? Hur mycket kan vi få veta om oss själva genom att skåda djupt ner i generna? Vad vill vi egentligen veta?

Mina vackra gener är en fantastisk, humoristisk och emellanåt smärtsamt privat resa genom ett hyperaktuellt vetenskapligt fält som under de senaste åren dessutom har skapat förutsättningar för en kommersiell marknad.

”Lone Frank gör verkligen en mycket bra genomgång av det aktuella läget i gentekniken. Hon tar aldrig klar ställning i frågan om forskarnas eller affärsmännens förmågor, men hon visar kraftfullt upp styrkor och svagheter indirekt genom sina enkla frågor och sin ständiga referens till sitt personliga genom.” bloggen Tankspritt

 

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2014

Kort om bakterier

Amyes, Sebastian
178 kr
KÖP
Publicerad 2014

Liv i ljusets hastighet

Venter, Craig
246 kr
KÖP

Relaterad information:

På nätet

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...