Lone Frank

Lone Frank

Lone Frank är dansk författare och vetenskapsjournalist med en bakgrund som docent i neurobiologi. Hon skriver regelbundet i danska Weekendavisen och är en välkänd röst i vetenskaps- och samhällsdebatten. Hon är publicerad i Science, Nature Biotechnology och Newsweek och har även gett ut böckerna Det nye liv, Klonede Tigre, Den femte revolution och The Neurotourist.

Böcker

Sans Magasin

I Media

Lone Frank om vårt genom

Vetenskapsjournalisten Lone Frank delar med sig av insikter om vårt genom i det här föredraget från TEDx

Lone Frank i SvD

SvD: I den omtalade boken ”Mina vackra gener” berättade Lone Frank om sina egna gentester. Nu följer hon upp med en dokumentärfilm. Hon vill skaka om, få oss att tänka över hur ny gen- och hjärnforskning ändrar vår sätt att se på livet.
–Vi har inga sanna jag, utan en plastisk hjärna som ändras hela tiden.

Törsten efter kunskap är min viktigaste drivkraft

”Döden är ingenting. Du är bara borta. Jag har aldrig, aldrig, aldrig förstått varför folk är rädda för att dö.” Intervju med Lone Frank i danska Politiken om barndomen, barnlöshet och oförmågan att skaffa vänner.

Lone Frank medverkar i SR:s Kropp och själ

Den 1-3 mars 2012 besökte den danska vetenskapsjournalisten Lone Frank Stockholm i samband med utgivningen av Mina vackra gener. Nu medverkar hon i Sveriges Radios program Kropp och själ.

Mina vackra gener recenseras i Svd

KONSUMENTGENETIK Vetenskapsjournalisten Lone Frank visar i sin fascinerande bok att inte bara ögonfärg och åkommor, utan också komplexa egenskaper, har…