Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Moralens landskap

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Kan vetenskapen säga oss något om vad som är moraliskt rätt eller fel? Boken som startade årtiondets moralfilosofiska debatt i USA kommer nu på svenska. Är du beredd att ompröva din syn på moral?

Jag hade accepterat myten om att vetenskapen inte kan säga någonting om moral. Moralens landskap förändrade allt för mig. När det gäller religion och den befängda idén att vi behöver en Gud för vara goda, finns det ingen med ett skarpare vapen än Sam Harris. – Richard Dawkins

Kan vetenskapen avgöra moraliska frågor? Troende och ateister är som regel överens om att ont och gott, rätt och fel inte kan bedömas veten­skapligt. Denna hållning är ett vanligt sätt att rättfärdiga gudstro och ett indirekt försvar för de brutala övergrepp som begås mot människor i religionens namn.

I Moralens landskap argumenterar Sam Harris för att det är dags att tänka om. Med nya perspektiv på uråldriga problem visar han att vi i dag vet tillräckligt om hjärnan och dess relation till omvärlden för att kunna hävda att det existerar vetenskapliga svar på människolivets viktigaste frågor. Religionens intrång på värderingarnas sfär kan därmed slås tillbaka. Precis som det inte finns någon kristen fysik eller muslimsk algebra, kan det inte finnas någon kristen eller muslimsk moral.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2013

Nyfikenhet och förundran

Dawkins, Richard
255 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...