Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Spinoza och jag

219 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Ateisten, rationalisten och filosofins prins. Baruch Spinoza (1632-1677), en av de första och främsta upplysningstänkarna, har gått under många namn. Spinoza skapade ett av historiens mest ambitiösa filosofiska projekt och har inspirerat såväl Friedrich Hegel som Ludwig Wittgenstein, Louis Althusser och Gilles Deleuze.

Spinoza bannlystes år 1656 från Amsterdams judiska samfund, och var vid 23 års ålder en av sin tids mest kända judiska kättare. Detta kom att påverka Spinozas syn på människans plats i den materiella verkligheten på flera sätt. I Spinoza och jag undersöker filosofen Rebecca Goldstein människan bakom teorierna och rationaliteten. Hon väver skickligt ihop sina egna erfarenheter från uppväxten i en judiskortodox familj i efterdyningarna av Förintelsen med Spinozas personliga historia. Vi får här lära känna en mänsklig Baruch, på samma gång en hjälte och en kättare. Det är en Spinoza som framstår förvånansvärt aktuell i vår egen omvälvande tid.

“En utmärkt bok – den är lika mycket memoar som en intellektuell biografi, filosofisk analys, historisk rekonstruktion och en teologisk reflektion. Hennes filosofiska argumentation är lysande.”

—Peter Berkowitz, Policy Review

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2019

Hume

Harris, James A.
276 kr
KÖP
Publicerad 2018

Upplysning Nu!

Pinker, Steven
278 kr
KÖP
Publicerad december 2015

Gödel

Goldstein, Rebecca
219 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...