Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Superintelligens Vägar, faror, strategier

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Människor innehar en särställning på vår planet, inte för att vi är starkare, utan för att vi är smartare. Våra hjärnor har utvecklat informationsteknologi och komplexa sociala strukturer som gett oss vår dominans över djuren. Men om vi en dag utvecklar maskiner med en generell intelligens som är överlägsen vår egen, kan dessa artificiella intelligenser (AI) bli lika dominerande som art som vi är.

Om sådana superintelligenser sedan börjar utveckla sig själva, riskerar vi att förlora kontrollen. Vad som då händer med oss människor, om vi överlever, beror då på deras avsikter. Kan vi verkligen utveckla AI på ett kontrollerat sätt, eller riskerar vi en ostoppbar intelligensexplosion? Även om det ligger hundra år fram i tiden, bör vi inte börja planera för detta redan nu? Om vi fick kontakt med intelligent liv i universum som meddelade att de kommer till jorden om 100 år, skulle vi inte börja förbereda oss direkt? Det är viktigare än någonsin att diskutera utvecklingen av artificiell intelligens och vilka möjligheter och risker det kan medföra.

I denna fascinerande bok presenterar världens främste AI-forskare Nick Bostrom en framtid där maskiner tänker själva. Han utforskar hur långt bort en sådan framtid verkar vara och diskuterar vilka existentiella utmaningar mänskligheten då skulle ställas inför.

”I highly recommend this book.”Bill Gates

”Nick Bostrom makes a persuasive case that the future impact of AI is perhaps the most important issue the human race has ever faced. … It marks the beginning of a new era.”—Stuart Russell, Professor of Computer Science, University of California, Berkley

”Worth reading…. We need to be super careful with AI. Potentially more dangerous than nukes”— Elon Musk

”There is no doubting the force of [Bostrom’s] arguments … the problem is a research challenge worthy of the next generation’s best mathematical talent. Human civilisation is at stake.” — Financial Times

Kanske en av höstens viktigaste böcker. Nick Bostroms Superintelligens tar grepp om den stora frågan om AI, något som kan komma att avgöra hela mänsklighetens framtid.

”Låt oss definiera en ultraintelligent maskin som en maskin som vida kan övertraffa alla intellektuella aktiviteter hos en människa hur smart hon än är. Eftersom konstruktion av maskiner är en av dessa intellektuella aktiviteter skulle en ultraintelligent maskin kunna konstruera ännu bättre maskiner; utan tvivel skulle en ”intelligensexplosion” då inträffa och människans intelligens skulle hamna långt efter. Den första ultra- intelligenta maskinen är alltså den sista uppfnning som människan någonsin behöver göra, förutsatt att maskinen är foglig nog att tala om för oss hur man håller den under kontroll”

– Nick Bostrom

Rekommenderade böcker

Publicerad november 2014

Robotik

Winfield, Alan
169 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...