Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Varats förunderliga osannolikhet

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Att ett enda befruktat ägg, en enda cell, utvecklas till en hel människa är fullständigt otroligt. Det är ett slags biologiskt mirakel.

Varats förunderliga osannolikhet  tar med dig på en rundtur i kroppen med början i huvudet och sedan hela vägen ner till tårna och ända ut i fingerspetsarna. Historien om hur människokroppen utvecklas är den mest fascinerande berättelse naturvetenskapen har att erbjuda. Vi har alla gjort den resan, från en enda cell till en komplex organism bestående av hundratals olika celltyper och allt som allt bortåt 100 biljoner celler. Men vi är alla också ett resultat av evolutionen, och slutprodukten är långt ifrån perfekt.

Den här skapelseberättelsen är fullproppad med rätt bisarra avslöjanden. I ditt DNA finns spår av en förfader som du har delat med en bananfluga. Vid ett tillfälle under din utveckling såg det ut som om ditt embryo skulle få gälar. Och verktygen som våra förfäder började tillverka och använda för miljontals år sedan ändrade till slut deras anatomi – och bidrog till att våra händer har blivit sådana de är idag. Den vetenskapliga skildringen är mer storartad, mer bisarr och vackrare än någon skapelsemyt vi skulle ha kunnat fantisera ihop.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2017

Kvantbiologi

McFadden, Johnjoe, Al-Khalili, Jim
238 kr
KÖP
Publicerad 2014

Liv i ljusets hastighet

Venter, Craig
246 kr
KÖP

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...