Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Världen själv

Finns verkligheten? Den frågan utgör utgångspunkten i Världen själv, där en av Sveriges mest tongivande populärvetenskapliga författare, Ulf Danielsson, poängterar att det vi kallar naturlagar aldrig är mer än ungefärliga beskrivningar av verkligheten. På samma sätt som Einsteins relativitetsteorier var en vidareutveckling av Newtons gravitationsteori kommer vi att behöva revidera dagens modeller i takt med forskningens framsteg. Danielsson argumenterar för att vi bör ge upp idén om en allomfattande teori om världen och verkligheten.

Ulf Danielsson presenterar en fascinerande värld av partiklar, stjärnor, liv och medvetande som vi människor med våra kroppar av kött och blod är en avgörande del av. En värld som är så långt borta från den ibland livlösa och meningslösa matematiska maskinen som fysiken är känd som.

Världen själv kommer ställa allt du trodde dig veta på ända. Med en spännande och lättillgänglig röst bjuder en av Sveriges främsta fysiker in oss till en historia om vårt konstiga och underbara universum där fysiken tar livet, och världen själv, på allvar.

 

Rekommenderade böcker

Publicerad 2020

Mörkret vid tidens ände (Pocket)

Danielsson, Ulf
Ej utkommen ännu
Publicerad 2019

Lusten att upptäcka

Feynman, Richard
229 kr
KÖP
Spara 70%
Publicerad 2019

Hume

Harris, James A.
82 kr276 kr
KÖP
Publicerad 2018

Vårt klot så ömkligt litet (pocket)

Danielsson, Ulf
49 kr
KÖP
Spara 70%
Publicerad 2018

William Harvey

Pehrsson, Kenneth
83 kr278 kr
KÖP

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...