Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Vi och dom

245 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Våra hjärnor är utformade för att leva i små stammar, att komma överens med en utvald grupp (vi) och att hålla alla andra (dem) borta. Men det moderna samhället har fått världens folk att leva på gemensamma områden, vilket har skapat fantastiska möjligheter och omfattande kulturkrockar. Världen blir allt mindre och de moraliska gränser som skiljer oss åt blir allt tydligare och mer förbryllande. Vi bråkar om allt från skattesatser till homosexuella äktenskap och global uppvärmning, och måste ta reda på om och var vi kan hitta en gemensam värdegrund.

Vi och dom flätar samman neurovetenskap, psykologi och filosofi som belyser de underliggande orsakerna till moderna konflikter och visar vägen framåt. Joshua Greene kombinerar insikterna från sin bakgrund inom experimentell moralfilosofi med det vi har lärt oss av samhällsvetenskap och ställer den centrala frågan: Hur kan Vi samsas med Dem när det De vill känns så främmande för Oss?

Vi och dom kommer att förändra hur du ser på hur moraliskt tänkande fungerar och få dig att inse hur bristfällig vår förmåga att fatta beslut är.

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2019

Förnuft och fördom

Sperber, Dan, Mercier, Hugo
244 kr
KÖP
Publicerad 2019

Den besvärliga mångfalden

Mahmood, Qaisar
199 kr
KÖP
Publicerad 2018

Dumhetsparadoxen

Spicer, André, Alvesson, Mats
278 kr
KÖP
Publicerad 2017

Det sociala djuret

Lieberman, Matthew D.
278 kr
KÖP
Publicerad september 2016

Dra åt helvete

Haawind, Malin
248 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...