Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Vilken typ är du? Varför du inte kan lita på personlighetstester

229 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Vad är det som gör dig, till dig? Under 1920-talet försökte Katherine Briggs och Isabel Briggs Myers, mor och dotter, att svara på den frågan. De var uttråkade hemmafruar och amatör-psykoanalytiker, som ville tillgängliggöra Carl Jungs doktrin om arketyper. Resultatet blev ett personlighetstest.

Deras teori plockades upp av den amerikanska militären i deras försök att förstå de tyska nazisterna – dock utan framgång eftersom det inte gick att bekräfta vetenskaplig. Trots detta fick testet genomslag i betydelsefulla styrelserum i USA och blev en succé. Testet används idag av allt från börsföretag och politiska lobbyorganisationer till grundskolor och hälsoretreats. Vad är det hos Myers-Briggstestet som förtrollar oss?

I Vilken typ är du? berättar Merve Emre, docent i engelska vid Oxford University, historien om Myers-Briggs-testets skapare. Hon tar med oss på en hisnande resa i sin undersökning av vår kollektiva vilja att kategorisera varandra och oss själva. 

“Emres redogörande av MBTI uppkomst och attraktionskraft är nyanserad och opartisk, hennes försiktiga undersökning av verktygens bisarra ursprung och alarmerande påverkan vävs samman i ett övertygande narrativ.”

Nature

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2020

Berättelser om ditt liv

Chiang, Ted
222 kr
KÖP
Publicerad 2020

Vem är du?

Dåderman, Anna M., Kajonius, Petri
269 kr
KÖP
Publicerad 2019

Förnuft och fördom

Sperber, Dan, Mercier, Hugo
244 kr
KÖP
Publicerad 2018

Mannen som vaknade upp död

Thomson, Helen
268 kr
KÖP
Publicerad 2017

Det sociala djuret

Lieberman, Matthew D.
278 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...