Ditt barn är klokare än du tror

Paul Bloom

Boken är slutnoterad och kan inte köpas längre.
Ditt barn är klokare än du tror, boundDitt barn är klokare än du tror, pocketDitt barn är klokare än du tror, ebookDitt barn är klokare än du tror, audiobook

Paul Bloom har med sin banbrytande forskning visat att spädbarn kan bedöma om andras handlingar är goda eller onda, känna empati och medkänsla, trösta de som verkar ledsna och ha en uppfattning om rättvisa. Allt detta långt innan de kan gå eller läsa. Men vår inneboende godhet har sina gränser – ibland är den sorgligt inskränkt och kan resultera i främlingsfientlighet och småsinthet.

Genom att granska moralen hos schimpanser, våldsamma psykopater, religiösa extremister och berömda professorer undersöker Bloom våra, ofta besynnerliga, känslor kring sex, politik, religion och ras. I Ditt barn är klokare än du tror presenterar han ett nytt synsätt som tar hänsyn till vår naturliga fallenhet att dela in omvärlden i familj, närstående och främlingar. Han utforskar hur vi kan överskrida gränserna för den moral som vi föddes med – hur vår fantasi, medkänsla och intelligens ger upphov till moraliska insikter och framsteg som gör oss till mer än bara barn.

Detaljer
  • Utgiven maj 2015
  • 272 Sidor
  • Översättare: Ulrika Junker Miranda
  • Inbunden med skyddsomslag
  • ISBN: 9789187513695