Den ekologiska drömmen
Rune Andersson, Thomas Kätterer, Lars Bergström, Holger Kirchmann
Ekologiska livsmedel betyder för många högsta kvalitet tillsammans med ett ansvarstagande för naturen. Man föreställer sig att det här är den allra nyttigaste maten, som är giftfri och bidrar till en uthållig produktion. Men är det verkligen sant?
Får konsumenterna bättre livsmedel och en bättre miljö om de köper ekologiskt? Räcker maten om all odling skedde ekologiskt? Är de omfattande politiska stöden berättigade? Är ekoodlingen ens miljövänlig och klimatsmart? Den ekologiska drömmen kommer med överraskande svar på alla dessa frågor och fler därtill. Här kullkastas den rådande synen på ekoodlingens överlägsenhet och läsaren får ta del av tydliga fakta.
Författarna har studerat effekter av en ekologisk produktion på mark och gröda under ca 25 år och har nu samlat resultaten i en lättillgänglig och uttömmande bok som är ett måste för den som vill värna om naturen.
Detaljer
- ca 250 Sidor
- Inbunden med skyddsomslag
- ISBN: 9789187513534
Rune Andersson
Rune Anderssons centrala verksamhetsfält har handlat om jordbrukets växtnäringsläckage och hur det kan minskas. Med åren har hans engagemang vidgats…
Thomas Kätterer
Thomas Kätterer är professor i systemekologi vid SLU.
Lars Bergström
Lars Bergström är professor i biogeofysik och vattenvård vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.
Holger Kirchmann
Holger Kirchmann är professor i växtnäringslära och markvård vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala (SLU).
Bortom GMO
Roland von Bothmer, Stefan Jansson, Torbjörn Fagerström
Detaljer
- Inbunden
Neandertalmänniskan
Svante Pääbo
Detaljer
- Inbunden
- 356 sidor