Mat, myter och maskinerIndustrimatens ärorika historia
Andreas Håkansson
Alternativ
Detaljer
- Utgiven Januari 2019
- 288 Sidor
- ISBN: 9789188589200
- Utgiven Januari 2019
- ISBN: 9789178192878
Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher.
Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till öl, strösocker, bröd och mycket mer. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet.
Detaljer
- Utgiven Januari 2019
- 288 Sidor
- ISBN: 9789188589200
- Utgiven Januari 2019
- ISBN: 9789178192878
Andreas Håkansson
Andreas Håkansson är universitetslektor vid Institutionen för livsmedelsteknik vid Lunds Universitet. Han har tidigare utkommit med Det ängsliga matsamhället (2018)…
Ät din jävel
Malin Haawind
Detaljer
- E-bok
Det ängsliga matsamhället
Andreas Håkansson
Detaljer
- Inbunden
- 309 sidor
Ditt inre liv
Mats Lekander
Detaljer
- Inbunden
- 280 sidor
Pulverpionjärerna
Andreas Håkansson
Detaljer
- Inbunden
- 220 sidor