Andreas Håkansson

Andreas Håkansson är universitetslektor vid Institutionen för livsmedelsteknik vid Lunds Universitet. Han har tidigare utkommit med Det ängsliga matsamhället (2018) och Mat, myter och maskiner: Industrimatens ärorika historia (2019)Idag är han aktuell med Pulverpionjärerna (Fri Tanke, 2020)

Böcker

Video

Pi-samtal: Vi är vad vi äter

I västvärlden har överkonsumtionen av kaloririka livsmedel resulterat i en utbredd övervikt och ett stort folkhälsoproblem, och samtidigt går nära…

Podd

Det ängsliga matsamhället

#43

I Det ängsliga matsamhället gör bitr. professor i mat- och måltidsvetenskap Anders Håkansson upp med myterna om färdigmaten. Ibland är…

Sans Magasin

I Media

”Kom nu Ketchup, så går vi till historien”

Dagens namn är Herbert – som i Felix, som i ketchup, som i kemihistoria. Lundaforskaren Andreas Håkansson, docent i livsmedelsteknik, har skrivit en bok om industrimatens historia. Ett kapitel handlar om ketchup. Häng med på en såsig resa genom seklerna.

Ett slag för pulversåsen

P1- MORGON: ”I boken ”Mat, myter och maskiner – industrimatens ärorika historia” kan vi läsa om ketchupens ursprung, hur glass kom till och varför vi har strösocker.”