Varats förunderliga osannolikhet

Alice Roberts

Boken är slutnoterad och kan inte köpas längre.
Varats förunderliga osannolikhet, boundVarats förunderliga osannolikhet, pocketVarats förunderliga osannolikhet, ebookVarats förunderliga osannolikhet, audiobook

Att ett enda befruktat ägg, en enda cell, utvecklas till en hel människa är fullständigt otroligt. Det är ett slags biologiskt mirakel.

Varats förunderliga osannolikhet  tar med dig på en rundtur i kroppen med början i huvudet och sedan hela vägen ner till tårna och ända ut i fingerspetsarna. Historien om hur människokroppen utvecklas är den mest fascinerande berättelse naturvetenskapen har att erbjuda. Vi har alla gjort den resan, från en enda cell till en komplex organism bestående av hundratals olika celltyper och allt som allt bortåt 100 biljoner celler. Men vi är alla också ett resultat av evolutionen, och slutprodukten är långt ifrån perfekt.

Den här skapelseberättelsen är fullproppad med rätt bisarra avslöjanden. I ditt DNA finns spår av en förfader som du har delat med en bananfluga. Vid ett tillfälle under din utveckling såg det ut som om ditt embryo skulle få gälar. Och verktygen som våra förfäder började tillverka och använda för miljontals år sedan ändrade till slut deras anatomi – och bidrog till att våra händer har blivit sådana de är idag. Den vetenskapliga skildringen är mer storartad, mer bisarr och vackrare än någon skapelsemyt vi skulle ha kunnat fantisera ihop.

Detaljer
  • Utgiven november 2016
  • ISBN: 9789187513978