Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Försvar för vetenskapen

Nils-Eric Sandberg skriver i Kristianstadsbladet om Torbjörn Fagerströms senaste bok Tankar från en utskälld forskare:

”Fri Tanke Förlag har nyligen publicerat en viktig bok i detta ämne [vetenskapens relevans i samhället]: ”Tankar från en utskälld forskare”, av Torbjörn Fagerström. Han är professor em i teoretisk ekologi. Hans bok börjar med ett försvarstal för vetenskapen: alltså det logiska försöket att analysera, verifiera påståenden, eller som Popper föreslår falsifiera, dvs vederlägga – allt som instrument för att analysera det som är sant, eller åtminstone sannolikt, relativt andra slutsatser.

Fagerström utgår från vetenskapens grunder. Han är mycket kritisk mot miljörörelsen som enligt hans mening helt saknar vetenskaplig grund. Miljörörelsen har, både i Sverige och på kontinenten, bekämpat GMO, dvs genmodifierade organismer. Miljörörelsen ser detta som ett brott mot naturen, och vandaliserar odlingsförsöken. Fagerström visar övertygande att GMO bara handlar om växtförädling, i avancerad form.”

Läs hela recensionen här.

Relaterade böcker

Publicerad 2018

Tankar från en utskälld forskare

Fagerström, Torbjörn
228 kr
KÖP
Publicerad april 2015

Bortom GMO

Bothmer, Roland von, Jansson, Stefan, Fagerström, Torbjörn
248 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...