Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

#22: AI-frågans många nyanser

I det här avsnittet pratar Christer Sturmark med Olle Häggström dagen efter vårt stora event på Cirkus Skandiascen där Nick Bostrom och Daniel Dennett framträdde för att samtala om medvetandet och artificiell intelligens. Olle är professor i matematisk statistik vid Chalmers tekniska högskola och har bl.a. skrivit böckerna Riktig vetenskap och dåliga imitationer och Here be dragons: science, technology and the future of humanity.

Christer och Olle diskuterar Bostroms och Dennetts olika inställningar till AI-frågan. De pratar också om generell artificiell intelligens (AGI), AI-skepticism, maskinmedvetande och fysikalism. Olle berättar också om sitt arbete med klassificering av existentiella risker och om hans idé att starta ett svenskt forskningscentrum kring ämnet.

Du kan köpa Olle Häggströms bok Riktig vetenskap och dåliga imitationer här: http://fritanke.se/bocker/riktiga-vetenskaper-och-daliga-imitationer/
Download this episode (right click and save)

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...