Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Gustafsson, Bengt

Bengt Gustafsson är professor emeritus i astronomi.

Han var professor i astronomi vid Stockholms Observatorium 1983–1987, och professor i teoretisk astrofysik vid Uppsala universitet 1987–2012. Hans forskning har främst omfattat teoretiska modeller för stjärnornas atmosfärer.

Gustafsson har varit en av regeringens vetenskapliga rådgivare. Han är också känd för sitt intresse för livsåskådningsfrågor och var direktor för Sigtunastiftelsen 2000–2001.

Han är sedan 1983 ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien, och utsågs även till teologie hedersdoktor vid Uppsala universitet 2000.

Talarprofil

Universums svarta hål är fantasieggande på ett sätt som nästan gäckar förståndet. Men också den astronomiska vetenskapens väg fram till den kunskap vi har idag är fascinerande.
Följ med på en resa genom vetenskapshistorien, från storheter som Newton och Einstein till den senaste forskningen på området. Vi lotsas steg för steg genom de viktigaste upptäckterna som bidragit till förklaringen av dessa rymdens doldisar, men får också en bild av hur gåtfullt, ja konstigt, deras inre ter sig.

Kontaka oss för bokning

Utgivna böcker

Publicerad 2021

Vägvisare mot det okända

Gustafsson, Bengt
Ej utkommen ännu
Publicerad september 2015

Svarta hål

Gustafsson, Bengt
279 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...