Mattias Alexandrov Klum

Mattias Alexandrov Klum

Mattias Alexandrov Klum är naturfotograf, naturfilmare och författare. Hans fotografiska arbeten har publicerats i ett stort antal internationella tidskrifter såsom National Geographic Magazine, Stern, Der Spiegel och New York Times. Han arbetar också som föreläsare, både i Sverige och internationellt.

År 1997 publicerades hans bilder för första gången i National Geographic, där han sedan blev den förste svensken att få en av sina bilder på omslaget. Hans fotografier är representerade i The National Geographic Image Collection samt har visats i enmansutställningar i museer och konstgallerier runt om i världen.

Under ofta långvariga fotoexpeditioner i otillgängliga områden har paret Klum skapat ett antal verk med internationell uppmärksamhet och deltagit i ett flertal utställningar.

Böcker

Video

Våra liv i naturens tjänst

Alla har de ägnat sina liv åt naturens förunderliga gåtor: fotografen Mattias A Klum, fysikern Ulf Danielsson och schimpansforskaren Jane Goodall. Idag ser de världen duka under av klimatförändringarna. Men det finns hopp om förändring.

Mitt liv bland schimpanser

Likheterna mellan schimpanser och människor fick henne att ägna hela sitt liv åt att studera vår närmaste släkting. Möt den världsberömda forskaren Jane Goodall.

En hotad värld i bilder

Med egna bilder berättar Mattias A Klum om sina upplevelser som naturfotograf och om de vackra och sällsynta djurarter som nu går en tuff framtid till mötes.

Podd