Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Gudlös etik

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Det var en stor olycka att kristendomen för lite mer än 1600 år sedan trängde ut den grekiska filosofin och tog makten i Europa. Inget blev heller bättre av att islam avknoppades och började breda ut sig ett par hundra år senare. Mycken kunskap har för dessa religioners skull gått förlorad i bokbål och autodaféer, och många människor har plågats i sträckbänkar och tortyrkamrar. Efter hårt arbete och stora uppoffringar av enskilda människor har vetenskapen kunnat frigöra sig från religionernas förmyndarstyre, åtminstone i västvärlden. Nu har det blivit dags att befria etiken ur religionens tvångströja. Birgitta Forsman

Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Ändå finns fortfarande en utbredd uppfattning om att etik hör ihop med religion.

I Gudlös etik argumenterar Birgitta Forsman för att etiken måste befrias ur religionens tvångströja – av två skäl. För det första är de religiösa moralreglerna inte så bra som många gärna vill tro. För det andra är sökandet efter svar på dagens moralfrågor i uråldriga skrifter en usel metod att bedriva etik.

Författaren punkterar den nu populära myten att religion går lätt att förena med vetenskap och att vi kan tacka kristendomen för vår högre utbildning. Boken innehåller också många exempel på hur moral byggd på religion kan orsaka onödigt lidande. Lyssna på Podradio – intervju med Birgitta Forsman.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2013

Vetenskapsteori för sanningssökare

Persson, Johannes, Sahlin, Nils-Eric
209 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...