Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Med känsla för is

277 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Hösten 1949 gick Valter Schytt ombord på sälfångaren Norsel i Oslos hamn. Den var lastad med mat för flera år, två trähus, polarhundar, slädar, vetenskaplig utrustning, två flygplan och fjorton expeditionsmedlemmar, varav nio forskare. Han hade just fyllt 30 år och var nybliven filosofie licentiat i geografi. Han var ännu ogift. Expeditionen har beskrivits som den första i sitt slag till Antarktis: internationell, vetenskaplig och modern. Andra världskriget var över och nu hade Norge, Sverige och Storbritannien satt sina nationella intressen åt sidan för att samarbeta kring vetenskapliga frågeställningar på den okända kontinenten. Den överskuggande frågeställningen var: Kunde den uppvärmning som konstaterats på norra halvklotet också påvisas på södra halvklotet? I norr smälte glaciärerna kraftigt, var det en global trend eller inte?

Vetenskapen var Valter Schytts biljett till klassresan, men också till en två år lång expedition till Antarktis med livet som insats. Utifrån Valters dagböcker kan hans dotter Anna nu berätta om ett vetenskapligt äventyr på en av världens mest obeboeliga platser.

Boken är rikt illustrerad med fotografier från expeditionen.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2017

Med vetenskapen i blodet

Dawkins, Richard
269 kr
KÖP
Publicerad 2016

Istiden

Woodward, Jamie
178 kr
KÖP
Publicerad september 2016

Vårt klot så ömkligt litet

Danielsson, Ulf
248 kr
KÖP
Publicerad 2014

Liv i ljusets hastighet

Venter, Craig
246 kr
KÖP
Spara 20%
Publicerad 2013

13 dygn i rymden

Fuglesang, Christer
39 kr49 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...