Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Miss Kay: en ung kvinnas märkliga resa

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Som 19-åring reser Kaj Fölster med ett lastfartyg från Genua till Indien, genom Suezkanalen. Nästan 60 år senare återfinner hon dagboken hon då skrev och som utgör stoffet till denna bok. Ombord på fartyget möter den unga Kaj en brokig samling människor: en kolonial teodlare, en väderbiten fältmarskalk, en dykande historieprofessor, en befriad missionärshustru med tre dansande barn och en sjöjungfru fångad i kaptensvåningen.

För all framtid lär henne dessa människor att misstro klichéer och fördomar och att skärpa sinnet för livets stora frågor: moral och dubbelmoral, tvång och frihetslängtan, ansvar och lidande. Livsöden och åsikter blandas med äventyrliga historier om förlista städer, sjörövaröden, frihetsgudinnors märkliga resor, engelsmännens svek mot arabländerna och indiska tänkares humanism – allt skriver ”the young Miss Kay” ned i sin dagbok.

”Allra mest övertygande är Kaj Fölster när hon hittar fram till en omisskännlig ton av att det är någon som har livet framför sig som kommer till tals. Det är i mötet med denna berättarröst och den tillförsikt den förmedlar som bokens allra största behållning står att finna.” Bo-Ingvar Kollberg, Uppsala Nya Tidning

Det är en riktig liten pärla, en bok att samlas och samtala kring.” Yvonne Gröning, Dalademokraten

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2013

Njutning

Ellervik, Ulf
275 kr
KÖP
Publicerad 2013

Som jag minns det

Gorbatjov, Michail
249 kr
KÖP
Publicerad 2008

Personligt: samtal med fritänkare

Sturmark, Christer
279 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...